Maantieteelliset alueet

Konserni toimii seuraavilla maantieteellisillä alueilla: Eurooppa & Amerikka (Eurooppa ja Pohjois-, Väli- ja Etelä-Amerikka) ja MEA & APAC (Lähi-itä ja Afrikka, Aasia ja Tyynenmeren alue).

Eurooppa & Amerikka

Amerikan alueen liikevaihto pysyi edellisen vuoden tasolla ja oli 24,2 miljoonaa euroa. Nykyisten asiakkaiden osalta liiketoiminta pysyi vakaana, mutta uusia asiakkaita ei onnistuttu saamaan. Vuonna 2017 Tecnotree toimitti ensimmäisen kerran ratkaisun suoraan asiakkaan omaan pilviympäristöön mikä lisäsi luottamusta uusiin teknologioihin ja toimitusmalleihin, jotka ovat avainasemassa yhtiön uudessa tuoteportfoliossa.

Vuonna 2017 Euroopassa tehtiin useita VAS alustan virtualisointeja useille eri asiakkaille. Myös myyntiyhteistyö Nokian kanssa alkoi kantaa hedelmää ja synnytti lupaavia uusia mahdollisuuksia vuoden 2018 alkupuolelle. Vuoden lopun tilauskanta oli 10,7 miljoonaa euroa (7,5).

Lähi-itä ja Afrikka, Aasian ja Tyynenmeren alue

Markkina-alueen liikevaihto laski 12,2 % vuoden takaisesta ja oli 30,9 (35,1) miljoonaa euroa. Tilikauden myynti koostui nykyisille asiakkaille toteutettujen ratkaisujen laajennuksista ja päivityksistä, vuotuisten ylläpitosopimusten uusimisesta sekä uusien kauppojen osatoteutuksista. Vuoden 2017 lopun tilauskanta oli 15,5 miljoonaa euroa (17,4).

Lähi-itä ja Afrikan alueella yhtiö otti merkittävän edistysaskeleen modernisoimalla eri tuotteita. CLM ja MyLife Dashboard (MLD) tuotteet otettiin onnistuneesti käyttöön usealla alueen merkittävällä teleoperaattorilla, ja kehityksen odotetaan jatkuvan vuonna 2018.

Aasian ja Tyynenmeren alueella saatiin uutta liiketoimintaa viime vuosina aikana hankittujen asiakkaiden kanssa, mutta uusia asiakkaita ei vuoden 2017 aikana saatu.